VirusAlert.nl logo
  20 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Grootschalige Nederlandstalige spamgolf
Rubriek:
Virussen
Datum:
27 november 2007
Bron:
(c) 2007, VirusAlert
Bericht:

Kaspersky Lab, een internationaal softwarebedrijf dat bescherming tegen virussen en hackers ontwikkelt, waarschuwde maandag voor een grootschalige Nederlandstalige spamgolf. Het gaat om twee verschillende e-mails die gelijktijdig zijn verstuurd.

De eerste e-mail gaat over een vrouw genaamd Polina die op zoek is naar een vaste vriend. De tweede e-mail gaat over een radioactieve besmetting in Amsterdam. Beide e-mails bevatten een link naar een geocities.com-adres, waar plaatjes zouden staan. Daar wordt de gebruiker gevraagd om een plug-in te installeren om de foto's te kunnen bekijken.

Spyware
Dat is echter een zogenaamde spyware, een programma dat uit is op de persoonsgegevens van de ontvanger van de mail. 'Deze nieuwe aanval past in het patroon van twee weken geleden', stelt Roel Schouwenberg van het Kaspersky Lab. 'Toen werd eenzelfde mail verstuurd, maar veel kleinschaliger. Mensen moeten voortaan dus ook opletten bij Nederlandstalige berichten die ze niet direct herkennen.'

Kaspersky Lab biedt bescherming tegen IT-dreigingen, zoals virussen, spyware, crimeware, hackers, phishing en spam. De technologie wordt wereldwijd toegepast.

De tekst van de e-mails:

Voorbeeld 1:

Onderwerp van het bericht:
"Melding over de radioactive besmetting van Amsterdam"

Inhoud van het bericht:
"Op internet-forums is er een melding verschenen over een stevige explosie in een nederlandse Atoomcentrale in de buurt van Amsterdam. De getuigen beweren dat die explosie op 25 november rond 15 uur plaatsvond. Een inwoonster van de stad belde haar familie op en vertelde dat er in de stad de telefoonaamsluitingen worden uitgeschakeld, zodat de mensen niemand konden opbellen. Zij beweert ook dat er inderdaad een explosie, zelfs een heel ernstige, op het Atoomsentrale plaatsvond en dat de radioactive wolk zich op dit moment snel verplaatst. De overheid bevestigt deze informatie niet officieel maar wel tijdens de prive gesprekken. Toch plaatsen de inwoners op het internet foto’s van de gevolgen van de explosie en diens slachtoffers. Blog LiveJournal: http://geocities.com/"Voorbeeld 2:

Onderwerp van het bericht:
"Zoek een vaste vriend"

Inhoud van het bericht:
"Hallo. Mijn naam is Polina. Ik ben naar Nederland komen studeren. Ik zoek een vriend / seks-partner. Hij moet een goede man zijn, serieus, betrouwbaar, slim. Als je mij wilt leren kennen, laat me weten. Je kunt ook gewoon mijn vriend blijven.
Mijn foto’s vind je op mijn homepage: http://geocities.com/"Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Kaspersky
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door wetering van de A op 27 november 2007 om 16:49.

Ik ben blij dat virus alert tijdig waarschuwd voor dit soort dreigingen,ik wil dan ook iedereen aanraden om lid te worden zowel van virusalert als van Kaspersky lab. Groeten Ans

reactie door A. Bouariche op 27 november 2007 om 17:09.

Hallo Allemaal, ik het email eerder gehad, dan de waarschuwing van virusAlert, maar gelukkig ben ik niet verder gegaagn dan de website http://geocities.com/" te openen. Maar toen er mij werd gevraagd om een plug-in te installeren haakt ik af. Ik denk dat men tegenwoordig niets vanuit internet moet instaleren, behalve als men voor 150% veilig vindt.
groetjes Ahmed
Alvast bedankt Virusalert

reactie door Laheij K op 27 november 2007 om 17:23.

Bedankt voor de melding. Ik heb gisteren ook het bericht van de explosie ontvangen, maar niet de link geopend. Ik vertrouwde het voor geen cent. Waarschijnlijk zal ik die andere niet ontvangen (van Polina), omdat ik een vrouw ben.

Groetjes, Kitty

reactie door S.L. Lit op 27 november 2007 om 22:52.

Ik heb gelukkig deze mails nog niet ontvangen (ik heb een Hotmail- en een KPN-mailbox), bovedien hebben mijn mailboxen goede spamfilters die deze mails óf blokkeren, óf ze in de óngewenste e-mail'-box resp. de Spambox plaatsen, Hotmail blokkeert bovendien in eerste instantie alle afbeeldingen en links in een mail totdat jij aangeeft deze te willen zien of gebruiken!

Als ik deze mails tegenkom, verwijder ik ze direct, mail van vreemde afzenders vertrouw ik niet! Mocht de mail van een bekende komen, dan waarschuw ik deze!

Saskia

reactie door S.L. Lit op 27 november 2007 om 23:57.

Aan Virusalert: Jullie @#$%& e-mailserver is overbelast!!!! Alle mail die ik jullie probeer te sturen krijg ik terug met de melding 'schijf is vol' (This is the Postfix program at host interzale-01.isp-services.nl.

I'm sorry to have to inform you that your message could not
be delivered to one or more recipients. It's attached below.

For further assistance, please send mail to

If you do so, please include this problem report. You can
delete your own text from the attached returned message.

The Postfix program

(expanded from ):
maildir delivery failed: error writing message: Disk quota exceeded

(expanded from ): maildir
delivery failed: error writing message: Disk quota exceeded)!

Bovendien kloppen de adressen niet, volgens mij kan er achter het @-teken in een e-mailadres NOOIT een volledig WWW-adres staan!

Jullie hebben sowieso een slechte e-mailservice: Jullie laten in ieder geval MIJN mails eerst minstens 1 maand ongelezen in de 'inbox' staan om ze vervolgens ZONDER ze te lezen of er op te reageren WEG TE GOOIEN! Dit kan echt niet!!!! VOORTAAN DE MAILS OP TIJD LEZEN EN JULLIE INBOX DAARNA LEEGMAKEN!!!! Of anders STOPPEN met de e-mail service als jullie er toch NIETS mee doen!

En een contactformulier (desnoods voorzien van CAPTCHA) op de site zou ook handig zijn, dat staat er nu nog niet op!

JULLIE ZIJN VOOR JE KLANTEN TOTAAL ONBEREIKBAAR, DIT KAN ECHT NIET!!!!

S.

P.S. Mijn excuus voor de 'gewone' lezers die zich hieraan ergeren, maar dit is volgens mij de enige manier om de Virusalert redactie te bereiken, per e-mail zijn ze NIET te bereiken!!!!

S.

reactie door S.L. Lit op 27 november 2007 om 23:59.

Virusalert.nl, waarom hebben jullie je eigen 'e-mailadressen' in mijn vorige bericht verborgen? Mogen er geen e-mailadressen in reacties geplaats worden????


S.

reactie door Bolwijn G op 28 november 2007 om 00:51.

ik heb dit bericht al drie dagen geleden in mijn e-mail gehad,en verwijdert.
een maand of twee geleden heb ik hetzelfde bericht ook al eens ontvangen maar van een ander afzender.
helaas krijg ik veel van dit soort berichten per e-mail,de meesten engelstalig maar ook in duits en nederlands.
jammer dat de waarschuwing "te laat"komt,niet voor mij,want ik verwijder alles wat niet bekend is,maar voor veel anderen misschien wel.

reactie door Lady L op 29 november 2007 om 10:48.

Ik heb 2x deze week zo'n mail gekregen. En wat ik raar vind is dat het op mijn officiele e-mailadres komt dat ik alleen voor offieciele dingen gebruikt. En terwijl ik geregistreerd sta bij infofilter.

reactie door Lady L op 29 november 2007 om 10:49.

Ik heb 2x deze week zo'n mail gekregen. En wat ik raar vind is dat het op mijn officiele e-mailadres komt dat ik alleen voor offieciele dingen gebruikt. En terwijl ik geregistreerd sta bij infofilter. Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS