VirusAlert.nl logo
  18 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Student veroordeeld voor cyber-aanval op Estland
Rubriek:
Virussen
Datum:
31 januari 2008
Bron:
(c) 2008, VirusAlert
Bericht:

Een gerechtshof in Estland heeft een student met Russische voorvaderen wegens een vorig jaar uitgevoerde cyber-aanval veroordeeld tot een geldboete van 1100 euro. De rechter bepaalde dat de 20-jarige met zijn aanval op de infrastructuur het Baltische land ernstig heeft benadeeld. Hierdoor was het land in de lente van 2007 ondertussen van het hele Internet wereldwijd volledig afgesneden. De veronderstelling dat de Russische overheid zijn vingers in het spel heeft als brein achter de aanvallen is niet bevestigd. Nochtans zijn botnets voor de aanval gebruikt die eerder dat jaar ook zijn gebruikt om de servers lam te leggen van de Russische oppositie, de vroegere schaakkampioen Garry Kasparow.

"Ik betwijfel zeer sterk of een individuele persoon voor de aanval in Estland verantwoordelijk isâ€, aldus Toralv Dirro, beveiligingsdeskundige van McAfee Duitsland. "Vanuit technisch perspectief is het niet helemaal onmogelijk, maar toch is het onwaarschijnlijk dat er verscheidene mensen aan het werk zijn geweest. Dat een individu de controle heeft over verscheidene krachtige botnets is zeer onwaarschijnlijk."

Na de verplaatsing van een Russisch oorlogsgedenkteken in de hoofdstad Tallinn werden de servers van de overheid evenals die van banken, kranten en andere ondernemingen aangevallen. De Estse overheid verklaarde dat de oorsprong van de aanvallen op de computers van het Kremlin is terug te leiden en schakelde daarop de Europese Unie en NAVO in. Een participatie van Rusland in de aanvallen is tot dusver nooit bewezen.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
ZDNet
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS