VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Politie waarschuwt voor illegaal draadloos internetten
Rubriek:
Overheid
Datum:
28 februari 2008
Bron:
(c) 2008, VirusAlert
Bericht:

De politieregio Noord- en Oost-Gelderland waarschuwt de eigenaren van een draadloze internetverbinding voor het gebruik van hun internetverbinding door anderen, zonder dat dit bij de eigenaar bekend is. Sommige eigenaren van een draadloze verbinding hebben deze onvoldoende beveiligd, zodat er, bijvoorbeeld met een laptop vanuit een geparkeerde auto, een internetverbinding van een woning gebruikt kan worden.

Dinsdagmiddag 26 februari rond 12.30 uur kwam bij de politie een melding binnen van een verdachte situatie in Wezep, waarbij vermoedelijk sprake was van illegaal draadloos internetten. Eerder, in het najaar van 2007 registreerde de politie dergelijke meldingen in Harderwijk, Vaassen en Apeldoorn waarbij verdachte mannen, die in hun auto via een laptop bezig waren met “internetten†waarbij ze gebruik maakten van een draadloze internetverbinding van een woning in de buurt. Sommige eigenaren van draadloze internetapparatuur hebben, zo blijkt, hun apparatuur niet of onvoldoende afgeschermd voor gebruik door derden.

IP-adres
De politie adviseert deze eigenaren om hun apparatuur wel af te schermen, omdat bij het gebruik door anderen, het IP-adres van de computereigenaar op de bezochte sites achterblijft. Dit kan bij het bezoeken van internetsites, het downloaden of versturen van internetmateriaal, waaronder kinderporno, tot ongewenste situaties en strafrechtelijke onderzoeken leiden.

Bekend is inmiddels, dat met name tijdelijk in Nederland verblijvende Europeanen, hiervan gebruik van maken. Zij beschikken op hun verblijfplaats veelal niet over een internetverbinding en gaan vervolgens in hun auto, met de laptop op schoot, op zoek naar een locatie waar men een geschikte draadloze verbinding aantreft. Vanaf die plek brengt men vervolgens gratis internetverbindingen tot stand via een draadloze verbinding van een omwonende. Degene die dit opzettelijk doet, is strafbaar volgens artikel 138a van het wetboek van strafrecht.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Meer informatie over de beveiliging van draadloos internetten
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS