VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Firewire kwetsbaar voor hackers
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
3 maart 2008
Bron:
(c) 2008, VirusAlert
Bericht:

Windows-systemen zijn eenvoudig te hacken via Firewire. Een beveiligingsonderzoeker heeft onlangs een tool gepubliceerd waarmee iedereen toegang kan krijgen tot een Windows computer die met wachtwoord is beveiligd. De voorwaarden: Als de aanvaller fysiek toegang heeft een pc die is voorzien van een Firewire poort, is het eenvoudig om Windows-systemen te kraken. De rest is kinderspel.

Al drie jaar is het bekend dat Firewire kwetsbaar is voor hackers. Vorig jaar september toonde expert Adam Boileau aan (pdf) dat er nieuwe manieren zijn om toegang te krijgen tot het geheugen door het lek in Firewire te misbruiken. Volgens Fox-IT, een bedrijf dat is gespecialiseerd in informatiebeveiliging, gaat dit nog verder. Hackers kunnen via Firewire heel eenvoudig het opstartwachtwoord achterhalen waarmee bijvoorbeeld een laptop is beveiligd. "Ook het onderscheppen van het Windows-wachtwoord is een fluitje van een cent", stelt Oscar Bal van Fox-IT.

De onderzoeker besloot de tool twee jaar geleden niet te publiceren omdat Microsoft het probleem wilde onderzoeken. Die kwamen tot de conclusie dat het een feature en geen bug betrof. Daarnaast is het uitlezen van het geheugen zeer actueel, zoals onderzoekers laatst al aantoonden, en vond Boileau het zonde dat niemand de code gebruikte. Zelf noemt de hacker zijn tool niet zo bijzonder, omdat een aanvaller die fysieke toegang heeft altijd het systeem weet te kraken. "Als het geen Firewire was geweest, dan had het je Cardbus of docking port kunnen zijn."

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Storm net
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS