VirusAlert.nl logo
  17 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
MonaRonaDona virus voert agressief campagne voor AV-software
Rubriek:
Virussen
Datum:
5 maart 2008
Bron:
(c) 2008, VirusAlert
Bericht:

Het MonaRonaDona-virus is een vreemd verschijnsel. Terwijl andere malware doorgaans alles in het werk stelt om onopgemerkt te blijven, schreeuwt het virus MonaRonaDona de boodschap van de daken. : "Hi, My name is MonaRonaDona. I am a Virus & I am here to Wreck Your PC". De malware brengt zichzelf onder de aandacht met pop-ups met waarschuwingen.

Wie online op zoek gaat naar manieren om de opdringerige malware te verwijderen, komt al snel bij Unigray Antivirus uit. In een YouTube-video en in een blogposting wordt de loftrompet gestoken op dit onbekende antivirusproduct. Er zou geen betere oplossing bestaan om MonaRonaDona te verwijderen. Het MonaRonaDona-virus is dan ook de enige malware die Unigray Antivirus kan verwijderen. En dat voor de lieve prijs van 39,90 dollar.

Opmerkelijk is verder dat Unigray.com pas op 20 februari van dit jaar werd geregistreerd. Op het moment van schrijven vertoonde de website de mededeling: "We're sorry, but the website you are trying to access is currently undergoing system maintenance. Please try again at a later time."

In een blogposting op Viruslist.com schrijft securitydeskundige Roel Schouwenberg dat het nog niet helemaal duidelijk is hoe MonaRonaDona computers infecteert. Wel is duidelijk dat er een verband bestaat tussen MonaRonaDona en Unigray Antivirus. "Een vergelijking van de broncodes toont aan dat er heel veel overeenkomsten zijn", stelt Schouwenberg. De conclusie is onvermijdelijk: de makers van MonaRonaDona zijn ook verantwoordelijk voor Unigray Antivirus.


Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Washington Post Security
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS