VirusAlert.nl logo
  24 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
KPN Planet- gebruikers ontvangen mails van Phishers
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
9 maart 2008
Bron:
(c) 2008, VirusAlert
Bericht:

Nederlandse internetgebruikers zijn weer het doelwit van een phishingaanval. KPN is dit keer het doelwit, met name hebben de oplichters het op de specifieke klantenkring van Planet voorzien. In de e-mail, die van het Kpnplanet messaging center afkomstig lijkt, wordt "Kpnplanet e-mail account eigenaars" gevraagd of ze hun gebruikersnaam, wachtwoord, geboortedatum en regio willen prijsgeven. Het bericht dat we ontvingen bevatte geen link, dus het is onduidelijk hoe de phishers de gegevens wilden bemachtigen. Wel duidelijk is dat het bericht zeer slecht is vertaald.

Een woordvoerder van KPN liet weten nog niet van de aanval op de hoogte te zijn. Nederlandstalige phishingberichten zijn inmiddels een heuse trend. In februari waren Nederlandse Paypal gebruikers, Visa en Mastercard kaarthouders, Postbank en Neckermann klanten het doelwit.

-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: service@kpnplanet.nl [mailto:service@kpnplanet.nl]
Verzonden: zaterdag 8 maart 2008 5:00
Aan: undisclosed-recipients:
Onderwerp: Controleer uw account nu Kpnplanet

Controleer uw account nu Kpnplanet

Beste Kpnplanet account eigenaar,

Dit bericht is afkomstig van Kpnplanet messaging center voor alle Kpnplanet e-mail account eigenaars. We zijn nu bezig met de verbetering van onze databank en e-mail account center. Wij zijn het verwijderen van alle Kpnplanet e-mail account te creëren van meer ruimte voor nieuwe accounts.

Om te voorkomen dat uw account uit afsluiting krijgt u hieronder te werken, zodat we weten dat het een van de huidige account gebruikt.

************************************************** *********
Bevestig uw e-mailadres hieronder identiteit
E-mail Gebruikersnaam: ......... .....
E-mail Wachtwoord: ...............
Geboortedatum: ................
Land of gebied: .........
************************************************** *********

Waarschuwing! Account eigenaar die weigert te updaten zijn of haar account binnen zeven dagen na ontvangst van deze waarschuwing verliest zijn of haar account definitief.

Dank u voor het gebruik van Kpnplanet!
Waarschuwing code: VX2G99AAJ

Bedankt,
Kpnplanet Team
Http://Kpnplanet.nl/

Reactie plaatsen, log dan hier in
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
reactie door Arnold Zegers op 11 maart 2008 om 21:45.

Geachte redactie.

Als je dit leest als Nederlander en je geeft gevolg aan deze mail ben je ECHT DOM.
Groetjes,Arno Zegers.

Uw waarschuwing is zeer zeker op zijn plaats !!!!!!

reactie door Peter J. Visser op 12 maart 2008 om 09:12.

Al eerder kreeg ik deze phishing via CAIWAY met dezelfde (aangepaste) inhoud.reactie door Peter J. Visser op 12 maart 2008 om 09:46.

Gezien dezelfde tekst (zie warningcode) van de afzender lijkt het erop dat het dezelfde 'leuke' ploeg mensen is die dit doen:

Thank you for using Kabelfoon!
Warning Code:VX2G99AAJ Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS