VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Amerikaanse spammer mogelijk 26 jaar achter de tralies
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
17 maart 2008
Bron:
(c) 2008, VirusAlert
Bericht:

De 28-jarige spammer Robert Soloway heeft voor de rechter bekend schuldig te zijn aan het versturen van spam, fraude en belastingontduiking. In 2005 werd hij al veroordeeld tot het betalen van een boete van 10 miljoen dollar, iets wat hij niet deed. Vorig jaar werd hij gearresteerd, Soloway verstuurde tientallen miljoenen spamberichten waar hij waarschijnlijk meer dan een miljoen dollar mee verdiende.

De spamkoning heeft het op een akkoordje met justitie gegooid en slechts drie van de veertig aanklachten bekend. Soloway zou ook medespammers hebben opgelicht, door ze niet werkende spamsoftware te verkopen of hun junkmail met valse headers en vanaf open proxies te versturen. Daarnaast was hem ook oplichting, witwassen en identiteitsdiefstal ten laste gelegd.

De uitspraak vindt plaats in de zomer; op 29 juni exact is de uitspraak. De maximale straf die hem boven het hoofd hangt is 26 jaar; 20 jaar voor fraude, 5 jaar voor e-mailfraude voor belastingontduiking. Tevens wordt nog onderzocht hoeveel Soloway zijn slachtoffers moet vergoeden. Om te bepalen welke goederen hij via het spammen heeft verdiend en daarom moet afstaan, zal hij aan een leugendetectortest worden onderworpen.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS