VirusAlert.nl logo
  24 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
VS scherpt beveiliging internet-verbindingen overheid aan
Rubriek:
Overheid
Datum:
26 april 2008
Bron:
(c) 2008, VirusAlert
Bericht:

Beveiliging is niet alleen een kwestie van deuren en ramen op slot doen, maar ook van niet te veel van die 'ingangen' hebben. De Amerikaanse overheid wil nu het aantal eigen internet-gateways terugdringen van de huidige ruim 4000 naar 50.

De regering van de Verenigde Staten voert nu een ingrijpend project door om het aantal verbindingen van enkele overheidsinstanties met het internet terug te dringen van de huidige ongeveer 4000 naar slechts 50 stuks. Het gaat specifiek om de civiele overheidstakken, die van oudsher minder strenge beveiliging hebben dan bijvoorbeeld de militaire instanties. Het handjevol geconsolideerde internet-gateways is dan sterk beveiligd en wordt streng in de gaten gehouden.

Streng beveiligde gateways

Dit project, Trusted Internet Connection (TIC), heeft een strakke deadline opgelegd aan de civiele overheidsinstanties; zij moeten voor 30 juni hun netwerken herzien om aanzienlijk minder internet-verbindingen te hebben. TIC is in november vorig jaar ingezet. Instanties die geen aanzienlijke vermindering halen, krijgen voortaan internet-toegang via een ander overheidsorgaan wat dan achter één van de streng beveiligde 50 gateways hangt.
Dit plan leefde al langer binnen de Amerikaanse overheid, maar die miste tot op heden de wil - of drang - om deze wildgroei aan te pakken. "We hadden dit veel eerder moeten doen, maar er was niet de noodzaak die er nu is", erkent voormalig beveiligingsadviseur van het Witte Huis Howard Schmidt. Recent zijn er echter nogal wat cyberaanvallen geweest op overheden, waaronder ook die van de VS. De boosdoeners zouden onder meer in China schuilen, of zelfs de Chinese overheid zijn.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS