VirusAlert.nl logo
  18 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Windows 2000 minst vatbaar voor virussen
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
11 mei 2008
Bron:
(c) 2008, VirusAlert
Bericht:

Volgens een onderzoek van PC Tools is Windows 2000 het minst kwetsbaar voor kwaadaardige software. Daarmee verslaat het Windows Vista. Microsoft is het niet eens met deze beweringen. Het bedrijf zegt dat Windows Vista het veiligst is.

Windows Vista is kwetsbaarder voor malware dan Windows 2000. Volgens PC Tools Software, maker van beveiligingssoftware is op computers met Windows Vista 37 procent minder kwaadaardige software aangetroffen dan op computers met Windows XP, maar het besturingsprogramma is nog altijd niet veilig genoeg. Dat schrijft InformationWeek.

PC Tools gebruikte voor het onderzoek data van 1,4 miljoen computers die het product ThreatFire gebruiken. De leverancier vond per duizend computers met het besturingssysteem Vista 639 soorten malware. Per duizend computers met Windows XP vond PC Tools 586 soorten malware. Computers met Windows XP bevatten de meeste malware. Op 1000 computers met het besturingssysteem werden 1021 soorten malware aangetroffen.

Microsoft laat in een schriftelijke verklaring aan InformationWeek weten dat het bedrijf andere resultaten heeft uit eigen onderzoek. De softwaregigant haalt de data uit het zogeheten malicious software removal tool (msrt) die in december 2007 op 400 miljoen machines draaide. Deze tool vond in de periode juni 2007 tot januari 2008 op 2,8 procent van de computers met Windows Vista malware. Bij computers met het besturingssysteem Windows XP was dit percentage 7,2 procent. En vijf procent van de systemen met Windows 2000 waren besmet met kwaadaardige software. Bij deze Windows 2000 - machines gaat het zowel om pc's als servers.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS