VirusAlert.nl logo
  17 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Banken wijzen op belang van goed beveiligde pc
Rubriek:
Fabrikanten
Datum:
20 mei 2008
Bron:
(c) 2008, VirusAlert
Bericht:

De reclamecampagne 3X Kloppen van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) is wederom opnieuw gelanceerd. De reden: veel Nederlanders die internetbankieren beseffen nog steeds niet dat online betalen gevaarlijk kan zijn.

De campagne heeft een nieuwe commercial en ook de website 3xkloppen.nl heeft een aangepast uiterlijk gekregen. Er is een test te krijgen die bankklanten onder meer vraagt of zij de laatste updates van hun software en besturingssysteem in huis hebben en hoe het is gesteld met hun draadloze verbinding.

Uit recent onderzoek van de NVB blijkt dat maar een fractie van de ondervraagde klanten internetbankieren onveilig vindt. Toch heeft een vijfde de beveiliging van zijn pc niet op orde, waardoor het gevaar op identiteitsfraude of oplichting flink toeneemt.

Het vervolg van de campagne richt zich daarom vooral op de eigen verantwoordelijkheid van de klant. "Voor de veiligheid van internetbankieren hebben banken én klanten een gezamenlijke verantwoordelijkheid, zegt NVB-voorzitter Boele Staal. “Banken willen consumenten daarom laten zien hoe men zo veilig mogelijk kan internetbankieren.â€
Banken zijn als de dood dat consumenten het vertrouwen in internetbankieren verliezen. Ironisch genoeg is juist de klant zelf de zwakste schakel in de beveiliging.

De Nederlandse banken startten februari dit jaarde eerste campagne - 3 x kloppen - om hun klanten te wijzen op de mogelijke gevaren van internetbankieren. De campagne spoort de internetgebruiker aan om bij online transacties drie dingen in het oog te houden: zijn internetbeveiliging, de website van de bank zelf en het verloop van de transacties.

"Er is geen geweldig probleem", klonk het bij de lancering van de campagne. De schade die banken lijden door internetfraude is "te verwaarlozen". Maar de sector wil het bewustzijn verhogen voordat de problemen wél de pan uit rijzen.


Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Drie keer kloppen
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS