VirusAlert.nl logo
  16 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Symantec maakt virusscanner minder traag
Rubriek:
Virussen
Datum:
26 mei 2008
Bron:
(c) 2008, VirusAlert
Bericht:

Een veel gehoorde klacht over anti-virus software is de vertragende werking op het systeem, maar als we Symantec mogen geloven behoort dit straks tot het verleden. De beveiliger kiest voor een nieuwe aanpak waarbij het een profiel van de gebruiker maakt. Zo is software die op een paar systemen draait meer verdacht dan programma's die bij miljoenen in gebruik zijn. Ook kijkt de software naar het gedrag van de gebruiker, want wie in het verleden besmet is geraakt, loopt een groter risico om dat nog een keer mee te maken.

Verder wil de beveiliger de installatietijd, die nu acht tot tien minuten duurt, verkorten. Straks zou de anti-virus software binnen een minuut of minder op het systeem moeten staan. De 'less is more' aanpak gaat het ook hanteren voor laadtijden. Zo duurt het nu nog bijna een halve minuut voordat Norton is gestart, in de toekomst gaat men voor een tijd onder de tien seconden en ook het scannen moet stukken sneller. Een ander onderdeel dat op dieet gaat is de omvang van de installatie, die mag straks niet meer de 100MB overschrijden. Een behoorlijke reductie, aangezien sommige Symantec programma's zo'n 400MB groot zijn.

Het sneller scannen van bestanden wil het bereiken door een gigantische whitelist van betrouwbare applicaties aan te leggen. "We hebben de filosofie dat als we minder scannen het standaard sneller zal zijn," aldus Con Mallon.


Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Yahoo News
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS