VirusAlert.nl logo
  16 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Gartner: Antivirus is te duur
Rubriek:
Virussen
Datum:
9 oktober 2008
Bron:
(c) 2008, VirusAlert
Bericht:

Antivirussoftware is te duur en biedt bedrijven bovendien te weinig bescherming. Dit stelt onderzoeksbureau Gartner, dat ict'ers dan ook adviseert een flink potje te onderhandelen met leveranciers van beveilgingssoftware.

Bedrijven betalen veel te veel voor beveiligingssoftware dat virussen probeert tegen te houden. Onderzoeksbureau Gartner hekelt de hoge marges die leveranciers halen op beveiligingssoftware. De analistenfirma raadt ict'ers dan ook aan om rond de tafel te zitten met leveranciers om kortingen te bedingen.

"Bedrijven moeten zich assertiever opstellen en meer eisen voor minder geld", zegt analist Neil MacDonald van Gartner. Hij adviseert ict-afdeling om te dreigen met overstappen naar beveiligingsproducten van de concurrentie, of dat ook inderdaad te doen.

Beveiliging is gemeengoed
Veel van de bescherming die beveiligingsproducten bieden, zijn namelijk allang gemeengoed (commodity) geworden, stelt Gartner. Bovendien is alleen antivirus niet meer voldoende voor de beveiliging van bedrijfsnetwerken en -data. Kwaadwillenden gebruiken allang combinaties van meerdere aanvalssoorten om hun slag te slaan. Dit varieert van verschillende vormen van malware tot 'sociaal hacken' (social engineering) door zich voor te doen als een legitiem persoon om zo informatie in te winnen.

Gartner beschuldigt leveranciers van security-producten ervan dat ze te weinig zijn meegegaan met de ontwikkelingen. Zo doen die producenten bijvoorbeeld te weinig aan standaarden voor het delen van beveiligingsinformatie. Dat bemoeilijkt het gebruik van verschillende oplossingen naast elkaar. Mede hierdoor zijn de diverse oplossingen nog teveel gericht op alleen bepaalde punten van beveiliging (point solutions).

Volwassenheid
Uiteindelijk moeten bedrijven, leveranciers en de security-producten af van de huidige gescheiden aanpak (silo approach) voor beveiliging. Zij moeten over naar een overkoepelende en gecoördineerde bescherming van de diverse applicaties, gebruikers, gegevens en bedrijfsprocessen.

Zo'n overgang naar meer volwassen security is vooral nodig omdat organisaties tegenwoordig veel met anderen te maken hebben. Deze grensvervaging zorgt ervoor dat een bedrijf niet langer grip heeft alle aspecten van de bedrijfsprocessen en daarmee ook niet op de totale beveiliging, stelt Gartner.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
met dank aan computable.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS