VirusAlert.nl logo
  18 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
McAfee helpt slachtoffers cybercrime met forensisch onderzoek
Rubriek:
Fabrikanten
Datum:
21 oktober 2008
Bron:
(c) 2008, VirusAlert
Bericht:

McAfee lanceert een initiatief om wereldwijd de strijd tegen cybercriminelen op te voeren. Het initiatief bestaat uit verschillende onderdelen die zich richten op onder andere justitie, wetenschappers, service providers, overheden en de beveiligingsindustrie.

Via het 'McAfee Initiative to Fight Cybercrime' hoopt de beveiliger het bewustwordingsproces en kennisniveau van politici en beleidsmakers wereldwijd te verhogen. Verder wordt een orgaan opgericht, bedoeld voor slachtoffers van cybercriminaliteit. Die zouden tot nu toe geen duidelijke partner hebben om mee te praten over wat hen is overkomen. De Cybercrime Response Unit helpt slachtoffers daarnaast met het bepalen van de (materiële) schade en staat hen bij de juiste bewijsmaterialen aan de politie af te geven.

Een ander onderdeel van de campagne tegen computercriminelen is het uitloven van de Cybercrime Fighter Awards. Deze awards worden uitsluitend toegekend aan individuen die zich op globaal niveau inzetten voor een veilig internet. De eerste awards zijn toegekend aan Alexander Seger, hoofd van het Economische Criminaliteit departement bij de Europese Commissie en Laura Codruta Kövesi, de Roemeense aanklager die eerder dit jaar cybercriminelen veroordeeld heeft gekregen.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Meer informatie bij McAfee
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS