VirusAlert.nl logo
  19 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Spamverbod geldt straks ook voor zakelijke mail
Rubriek:
Overheid
Datum:
12 november 2008
Bron:
(c) 2008, VirusAlert
Bericht:

Ook bedrijven kunnen vanaf volgend jaar een klacht indienen als zij ongevraagde e-mailreclame ontvangen. De Eerste Kamer stemde dinsdag in met een wetswijziging die het spamverbod uitbreidt naar zakelijke gebruikers.

Tot nu toe was het alleen verboden om particulieren te bestoken met ongewenste reclame. Bij de invoering van dat spamverbod vreesde het bedrijfsleven dat de wetgeving ook legitieme commerciële e-mail onmogelijk zou maken. Daarom werd aanvankelijk een uitzondering gemaakt voor bedrijven.

Bel-me-niet

De uitbreiding van het spamverbod maakt deel uit van een grotere aanpassing van de telecomwet. Die zorgt nu ook voor de officiële oprichting van een 'bel-me-niet-register', waar mensen zich kunnen aanmelden om gevrijwaard te blijven van telefonische verkopers. Bedrijven zijn verplicht dat register te respecteren.

Toezichthouder op de telecommarkt OPTA moet de beide verboden handhaven. Wie zich niet aan de regels houdt, kan een boete krijgen.

Overstappen

De wetswijziging zorgt er tot slot voor dat klanten van telecomaanbieders niet langer vastzitten aan automatische langdurige contractverlengingen. Voortaan zijn abonnementen voor bijvoorbeeld internet of telefonie na de eerste contractperiode per maand opzegbaar. Vaak worden contracten nu stilzwijgend met vele maanden of zelfs een jaar verlengd.

Staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken hoopt dat consumenten door de wijziging gemakkelijker zullen overstappen naar andere bedrijven, wat de concurrentie in de sector bevordert.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
bron: nu.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS