VirusAlert.nl logo
  16 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Thanksgiving zal leiden tot grote toename van malware
Rubriek:
Virussen
Datum:
18 november 2008
Bron:
(c) 2008, VirusAlert
Bericht:

Virusmakers zullen op Thanksgiving extra actief zijn. Drie dagen voor de Amerikaanse feestdag Thanksgiving zal de malware-piek van dit jaar worden bereikt.

Dat is althans de verwachting van PC Tools. Het security-bedrijf verwacht een herhaling van de situatie van vorig jaar toen virussen en internetaanvallen enkele dagen voor Thanksgiving hun hoogtepunt bereikten.

Voor veel Amerikanen vormt Thanksgiving het startschot voor het doen van inkopen voor de feestdagen. De verwachting is dat het aantal online shoppers dit jaar opnieuw zal stijgen. De kredietcrisis kan ertoe leiden dat meer mensen via internet op zoek gaan naar koopjes. Voor cybercriminelen die bank- en creditcardgegevens willen bemachtigen, is de komende maand dus een aantrekkelijke tijd om toe te slaan.

Security-expert Graham Cluley van Sophos is echter sceptisch over de voorspelling van PC Tools. "Dit is geen gewone kletspraat, het is gevaarlijke kletspraat", schrijft hij op zijn weblog. "Halfbakken voorspellingen over een dag in de toekomst waarop veel malware-aanvallen zouden kunnen plaatsvinden, hebben net zo weinig met wetenschap te maken als in een glazen bol kijken."

Volgens Cluley kunnen voorspellingen zoals die van PC Tools ertoe leiden dat mensen op de ene dag meer opletten dan op andere dagen. "En dat terwijl je natuurlijk op elke dag van het jaar op je hoede moet zijn."

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
bron: webwereld.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS