VirusAlert.nl logo
  16 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Firefox meest lekke software van 2008
Rubriek:
Software
Datum:
12 december 2008
Bron:
(c) 2008, VirusAlert
Bericht:

De groei van Firefox valt namelijk te verklaren door de nadruk die het legt op veiligheid, toch is de opensource browser het meest lekke programma van 2008. Whitelist-aanbieder Bit9 stelde een lijst van de 12 meest kwetsbare applicaties samen, waarbij het beweert dat malware niet de grootste dreiging is.

Nummer twee op de lijst is Adobe's Flash en Acrobat. Het overzicht bestaat alleen uit applicaties die algemeen bekend zijn, op Windows draaien en waarbij de gebruiker het programma moet updaten. Software die niet via gratis programma's zoals Microsoft SMS en WSUS zijn te patchen, is daarom in het overzicht te vinden, wat meteen de afwezigheid van Windows verklaart.

"In de meeste gevallen hebben ontwikkelaars van deze applicaties wel patches of aanwijzingen gegeven om het probleem te verhelpen. Door de aard van de software is vaak de eindgebruiker verantwoordelijk om de update te installeren. Ondernemingen kunnen er niet van uitgaan dat deze patches ook geïnstalleerd zijn, waardoor het bedrijfsnetwerk risico loopt."

In het onderstaande overzicht is door Bit9 gesorteerd op de populariteit van de applicatie, het aantal en de ernst van de beveiligingslekken en de moeilijkheid voor systeembeheerders / centraal IT-beheer om versies te detecteren en patchen.

Meest lekke software 2008
1. Mozilla Firefox
2. Adobe Flash
3. EMC VMware Player
4. Sun Java Runtime Environment (JRE)
5. Apple Quicktime, Safari & iTunes
6. Symantec Norton producten
7. Trend Micro OfficeScan
8. Citrix Deterministic Network Enhancer (DNE), Access Gateway, Presentation Server
9. Aurigma Image Uploader, Lycos FileUploader
10. Skype
11. Yahoo! Assistant
12. Microsoft Window Live Messenger

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
bron: security.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS