VirusAlert.nl logo
  16 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Spammers bijna hersteld van herfstdip
Rubriek:
Virussen
Datum:
23 december 2008
Bron:
(c) 2008, VirusAlert
Bericht:

November was een verschrikkelijke maand voor spammers, waarin de hoeveelheid verstuurde spam met 50% tot 75% afnam. De extreme daling werd veroorzaakt door het uit de lucht halen van spamhoster McColo, waar tal van grote botnets hun command & controle servers hadden ondergebracht. Zonder deze servers waren de botnets onbestuurbaar, wat aan de hoeveelheid spam te merken was.

Door een fout van de Zweedse internetprovider TeliaSonera werd McColo tijdelijk weer op het internet aangesloten, een kans die de botnetbeheerders zich niet lieten ontglippen. Zodoende werden alle ontheemde bots van een update voorzien. Toch duurde het een aantal weken voordat men de infastructuur weer op orde had. Uit cijfers van Symantec blijkt dat de spammers inmiddels op 80% van de capaciteit van voor McColo's sluiting opereren.

De spambots bevinden zich voornamelijk in Brazilië, Verenigde Staten, Rusland en Turkije. In de spamberichten wordt reclame gemaakt voor nep-horloges, medicijnen, erectiepillen, dieetpillen en software. Tachtig procent van de links in de spamberichten verwijst naar een .com domein, gevolgd door.cn, dat voor tien procent verantwoordelijk is.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
met dank aan Security.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS