VirusAlert.nl logo
  20 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
"Vriendelijk virus" infecteert 109 scholen
Rubriek:
Virussen
Datum:
15 januari 2009
Bron:
(c) 2009, VirusAlert
Bericht:

Niet een hacker, maar een "vriendelijk virus" is de oorzaak dat meer dan honderd Canadese scholen besmet raakten, zo is nu bekend geworden. "Dit is niet een kwaadaardig virus", aldus David Weir van de Vancouver School Board. "Alles wijst erop dat het niet met kwade intentie is verspreid. De leerlinggegevens en onze data zijn niet in gevaar geweest." Ondanks dat de anti-virus software van de scholen up-to-date was, wist de malware toch de systemen te infecteren. Volgens de communicatie manager komt dit omdat de benodigde signature nog niet was verschenen.

"Het verspreidt zich via netwerken en USB-sticks. Er zijn volgens onze anti-virusleverancier geen aanwijzingen dat dit een bewuste aanval op het schooldistrict is geweest. Ze hebben andere klanten en organisaties die met hetzelfde virus te maken hebben." Daarmee lijkt het er erg op dat het om de Conficker worm gaat, die eerder al bij ziekenhuizen en de Oostenrijkse en Bulgaarse overheid toesloeg. Inmiddels is bij 109 Canadese scholen de malware al verwijderd, maar het werkelijke aantal infecties is nog onbekend. "We zijn bezig met het verwijderen van het virus."

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
met dank aan Security.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS