VirusAlert.nl logo
  16 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Computervirus laat ambtenaren overwerken
Rubriek:
Virussen
Datum:
21 februari 2009
Bron:
(c) 2009, VirusAlert
Bericht:

Een variant van het Virut virus heeft in de Amerikaanse stad Springfield 700 van de 1500 overheidscomputers weten te infecteren en sloeg ook in Houston toe. Daar raakten 480 machines besmet. Niet alleen kostte de verwijdering van de malware in Springfield zo'n 12.000 dollar, ambtenaren moesten honderden uren overwerken om de ontstane problemen op te lossen. Het virus zorgde ervoor dat ambtenaren niet meer gegevens konden benaderen of versturen. Ook haalde het virus volgens een woordvoerder de website van de stad offline. Hoe dit kon gebeuren is echter onduidelijk. Gisteren waren de computers in de meeste departementen weer operationeel, maar politie en het departement voor gezondheid hadden nog steeds met de gevolgen te maken.

Verzekering
De besmetting kwam bijna drie weken geleden aan het licht toen een ambtenaar op zijn computer inlogde en vermoedde dat er iets mis was. Daarop werd anti-virusbedrijf McAfee ingeschakeld, die de nieuwe Virut variant aantroffen. "Ze hebben hem dankzij ons ontdekt", zegt woordvoerder Mike Brothers. Om het probleem te verhelpen moesten zo'n veertig ambtenaren overuren draaien. De kosten komen in z'n geheel voor rekening van de stad, aangezien voor geïnfecteerde computers geen verzekering bestaat.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Met dank aan Security.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS