VirusAlert.nl logo
  19 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Virusscanners missen 50% van alle malware
Rubriek:
Virussen
Datum:
4 maart 2009
Bron:
(c) 2009, VirusAlert
Bericht:

Virusscanners missen bijna de helft van alle malware op de dag dat het verschijnt en weten 15% nooit te detecteren, zo blijkt uit onderzoek. Botnetjager Damballa onderzocht 200.000 malware exemplaren en ontdekte dat virusscanners gemiddeld 54 dagen nodig hebben om malware te detecteren en verwijderen. "In het gevecht tussen malware en beveiligingssoftware, hebben de op signatures-gebaseerde oplossingen van gisteren verloren", zegt Damballa vice president Bill Guerry.

Anti-virus software wist slechts 53% van de malware meteen te herkennen. 32% werd pas later gedetecteerd en vijftien procent wist de dans in z'n geheel te ontspringen. "54 dagen kunnen bedrijven die op virusscanners vertrouwen niet alleen geen besmette machines vinden, maar ook al zouden ze die op de een of andere manier ontdekken, niet kunnen ontsmetten."

De beveiliger stelt dat drie tot vijf procent van alle computers binnen een onderneming met bot-gerelateerde malware is besmet, ook al gebruikt men de meeste recente beveiligingssoftware. Voor het zes maanden durende onderzoek gebruikte Damballa de McAfee Scan Engine om alle malware te onderzoeken.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Meer op security.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS