VirusAlert.nl logo
  18 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Nieuwe bios start Windows 7 in 10 seconden
Rubriek:
Fabrikanten
Datum:
28 september 2009
Bron:
(c) 2009, VirusAlert
Bericht:

Nieuwe technologie van bios-maker Phoenix belooft opstarttijden van luttele seconden. Windows 7 doet er minder dan 10 seconden over.

Phoenix demonstreerde zijn nieuwe Instant Boot Bios op het Intel Developer Forum deze week. Deze nieuwe tenchnologie is een implementatie van de unified extensible firmware interface (uefi), die computers veel efficiënter doet opstarten dan een traditionele bios.

Ultrasnel opstarten is naast een geoptimaliseerde bootsequentie uiteraard ook afhankelijk van hardware. Een krachtige processor en ssd-geheugen schelen al gauw de helft. In de demonstratie van Phoenix, met een Lenovo T400s met snel ssd, startte Windows 7 op in minder dan 10 seconden, meldt Engadget.

Steeds ongeduldiger
Vooral met de komst van netbooks is de queeste naar de instant boot verhevigd. Die apparaten zij bij uitsek geschikt voor even snel mailen of surfen thuis of onderweg. Dan worden lange opstarttijden als extra irritant ervaren.

Intel schaaft met zijn Linux-distro Moblin ook aan razendsnelle boottijden. Een jaar geleden presenteerde twee Nederlandse open source-ontwikkelaars FastBoot, die de opstarttijd van Linux terugbrengt tot 3 seconden door het ingenieus puzzelen met modules.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Lees verder op WebWereld.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS