VirusAlert.nl logo
  17 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Record kwartaal voor hackers: 5 miljoen nieuwe bedreigingen in drie maanden
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
21 oktober 2009
Bron:
(c) 2009, VirusAlert
Bericht:

it het kwartaalrapport van PandaLabs, het malware detectie- en analyselaboratorium van Panda Security, blijkt dat hackers het vorige kwartaal alle records braken op het vlak van nieuwe bedreigingen. PandaLabs detecteerde in deze periode 5 miljoen nieuwe malware variaties, waarvan de meeste Trojans zijn. Daarnaast nam de hoeveelheid adware en spyware toe.

“We ontvangen momenteel dagelijks 50.000 soorten nieuwe malware. Enkele maanden geleden waren er dit nog 37.000. Er is geen reden om te geloven dat de situatie in de komende maanden zal verbeteren“, zegt Luis Corrons, technisch directeur van PandaLabs.

Er zijn 15 procent meer computers geïnfecteerd in vergelijking met het vorige kwartaal. In meer dan 17 procent van de gevallen ging het om Trojans, terwijl adware verantwoordelijk is voor 18,68 procent van alle infecties. Vooral deze laatste categorie is enorm in aantal toegenomen, mede door de grote verspreiding van valse antivirusprogramma’s of rogueware.

Het rapport vermeldt ook andere trends: een enorme groei in de distributie van malware - bijvoorbeeld via spam, sociale netwerken en SEO-technieken (Search Engine Optimization) - die gebruikers naar nep websites lokt vanwaar malware wordt gedownload. Ook social engineering-technieken die gebruik maken van actuele onderwerpen zoals de varkensgriep, de dood van Michael Jackson, bosbranden of Barack Obama die de Nobelprijs voor de vrede won, worden vaak toegepast om malware te verspreiden.

lees het kwartaalrapport van PandaLabs

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
De leukste vrijgezellenfeesten vindt u bij bachelorfeest.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS