VirusAlert.nl logo
  24 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
ING klanten doelwit van nieuwe phishingmail.
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
5 maart 2010
Bron:
(c) 2010, VirusAlert
Bericht:

Er is een nieuwe phishing e-mail ontdekt die zich richt op ING- en voormalig Postbank klanten. De e-mail doet zich voor als een bericht nodig om de authenticiteit van de inloggegevens vast te stellen.

Volgens de e-mail zou er een onderbroken toegangspoging tot het internetbankieren zijn gedaan. In de e-mail wordt gevraagd om opnieuw in te loggen. Kiest een ontvanger voor deze keuze dan komt men op een nep-ING website waar de inloggevens worden verzameld.

De tekst van het bericht is opgesteld in rommeling Nederlands. Het lijkt erop dat het bericht afkomstig is van een buitenlandse aanvaller, die bijvoorbeeld een online vertaalwebsite heeft gebruikt om de e-mail op te stellen.

Advies VirusAlert.nl

VirusAlert.nl adviseert haar gebruikers om deze e-mail direct te verwijderen en altijd rechtsstreeks in te loggen op de MIJN ING website van de ING bank (adres: https://mijn.ing.nl) om misverstanden te voorkomen.

De inhoud van het bericht:

Onderwerp: Beveiliging Internetbankieren
Afzender: ING BANK NV - onlinebeveiliging@mijn.ing.nl

Tekst van het bericht:
Beste Klant,

Na een verbetering in ons online veiligheidssysteem, dat van PostBank tot ING Bank N.V leidt, hebben wij een Bericht van de Code van de Fout ontvangen: „ASV-317" van uw rekening in ons bankwezensysteem. Dit zou aan of een toegangspoging van buitenNederland of reeks ontbroken
Login ingangen op uw rekening toe te schrijven kunnen zijn.
Als deze ontbroken pogingen niet door u werden gemaakt, tevreden Login om uw rekenings ware eigendom door ons normaal bankwezensysteem voor authentiek te verklaren.

Nota: Wij zouden onbruikbaar maakten uw online bankwezen als veiligheidsmaatregel tegen fraude kunnen als er niet in slaag om uw identiteit met ons onmiddellijk voor authentiek te verklaren.
Wij zijn diep droevig voor het ongemak dit kan of u zou kunnen veroorzaakt hebben. Op controle, zal u binnen 24 uren als bericht van restauratie aan de normale dienst worden gecontacteerd.
In ING Bank N.V, geven wij om uw veiligheid vandaar proactively op de hoogte brengend u van deze activiteit.

ING Bank N.V.
Handelsregister Leeuwarden nr. 33031431

----------einde van dit phishing-bericht------------

Wat is phishing? (uitleg VirusAlert.nl)


Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
De leukste (bedrijfs)uitjes vindt u bij H2Oevents.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS