VirusAlert.nl logo
  24 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Chinese internetworm infecteert Symbian telefoons
Rubriek:
Virussen
Datum:
24 maart 2010
Bron:
(c) 2010, security.nl
Bericht:

Virusbestrijders hebben een nieuwe sms-worm ontdekt die mobiele telefoons met het Symbian besturingssysteem infecteert. De Merogo-worm heeft het op derde generatie Symbian 60-toestellen voorzien. Symbian is het meest gebruikte smartphone besturingssysteem ter wereld. De worm verspreidt zich door sms-berichten naar andere telefoons te sturen. In de berichten staat een link naar een website die gebruikers vraagt om een applicatie te installeren. Merogo kan daarnaast ook berichten naar dure premium-nummers sturen.

Standaard is het niet mogelijk om ongesigneerde software op derde generatie Symbian 60-toestellen te installeren. De installatiesoftware van de worm is dan ook door Symbian goedgekeurd. De gecontroleerde bestanden bevatten ook ongesigneerde SISX-bestanden, die het installatieprogramma gebruikt. "Zo'n mechanisme maakt het lastig voor certificeringssystemen om precies te zien wat een programma eigenlijk doet", zegt Mikko Hyppönen van het Finse anti-virusbedrijf F-Secure.

Symbian heeft het uitgever ID waarmee de software is gesigneerd inmiddels teruggetrokken. De malware zou volgens F-Secure alleen in China actief zijn.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
bron security.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS