VirusAlert.nl logo
  15 december 2017 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Amerikaanse regering kraakt ‘Rogue Security Software’ bende
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
2 juni 2010
Bron:
(c) 2010, VirusAlert
Bericht:

Onlang hebben de federale autoriteiten in de VS een cybercrime-bende opgepakt die voor ruim 100 miljoen dollar (ruim 81 miljoen euro) mensen hebben opgelicht met zogenaamde “Rogue Security Software” 

Drie mannen deden dit door een bedrijf te “helpen” met de naam “Innovative Marketing”, geregistreerd in Belize. Dit bedrijf verkocht deze zogenaamde “Rogue Security Software”, die claimt te helpen met het beveiligen van een computer, maar uiteindelijk niets anders doet dan nietsvermoedende consumenten geld afhandig te maken.  

Dit doen de programma’s door de consument te overtuigen dat de computer vol malware zit, die na betaling te verwijderen is. In werkelijkheid is de enige malware op het systeem de nep security suite. Namen van deze programma’s suggereren ook vaak dat ze helpen met de beveiliging: “Antivirus 2008”, “Security Tool” en “Xp Defender”. 

De drie maakten de links naar het programma publiek door advertenties te plaatsen op legitieme websites. Deze advertenties werden echter nooit betaald. 

De arrestatie is een stap in de goede richting in een wereld waar rogueware steeds vaker gebruikt wordt door cybercriminelen.

Nienke Ryan, product en strategie manager van SpicyLemon: "De enige manier voor bedrijven en consumenten om hiertegen beveiligd te zijn - naast een gezond verstand en het vermogen goed te lezen - is een beveiligingsproduct te gebruiken dat ook onveilige websites blokkeert."  

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
website Spicylemon
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


Powered by Black Friday Deals .nu

© 2001-2017 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/PrivacyVirusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing & Zoekmachine Marketing Bureau - Dutch Consultants
RSS