VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Toename aanvallen op ernstig Windows XP-lek
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
1 juli 2010
Bron:
(c) 2010, Security.nl
Bericht:

Een ernstig beveiligingslek in Windows XP waar nog altijd geen patch voor is, wordt door meer en meer hackers misbruikt, zo waarschuwt Microsoft. De kwetsbaarheid in het Windows Help en Support Center werd op 5 juni door Google-onderzoeker Tavis Ormandy aan de softwaregigant gemeld. Vijf dagen later ging Ormandy tot full-disclosure over en vijf dagen daarna verschenen de eerste exploits. Alleen het bezoeken van een website volstaat om met malware besmet te raken. Ging het eerst nog om specifieke gebieden en slachtoffers, inmiddels is de aanval over het gehele web actief.

Volgens Microsoft hebben inmiddels 10.000 computers de aanval tenminste een keer gezien. De meeste aanvallen hebben tot nu toe vooral in de Verenigde Staten, Rusland, Portugal, Duitsland en Brazilië plaatsgevonden. Wordt er echter naar aanvallen per aantal computers in een land gekeken, dan zijn Portugal en Rusland het zwaarst getroffen.

Malware
De reden voor de toename van het aantal aanvallen wordt veroorzaakt door willekeurig gegenereerde html en php pagina's die de exploit aanbieden. Eenmaal actief op een systeem worden verschillende Trojaanse paarden geïnstalleerd.

Microsoft adviseert gebruikers om de aangeboden fix te installeren, die het probleem oplost. Daarnaast herkennen ook Security Essentials, Windows Live OneCare en Forefront de exploit. Of de softwaregigant met een noodpatch komt is nog onbekend. "We houden de situatie in de gaten", zegt Holly Stewart van het Microsoft Malware Protection Center.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
H20events voor de leukste nautische uitjes.
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS