VirusAlert.nl logo
  18 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Twitter geplaagd door virus
Rubriek:
Virussen
Datum:
21 september 2010
Bron:
(c) 2010, VirusAlert
Bericht:

Twitter wordt vandaag geteisterd door een virus. Veel gebruikers verspreidden enige tijd automatisch berichten zonder tekst, maar met mysterieuze zwarte balken. Twitteraars die op de site met hun muis over de balken gingen, raakten besmet en verspreidden zelf ook balken.

Het balken-virus bevat ook een link naar een Japanse pornosite. Of het virus ook schade toebrengt aan de computer van de gebruiker is niet bekend.

Het virus verspreidde zich dinsdag razendsnel. Onder meer Twitteraars als RTL-verslaggever Frits Wester en minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen, met ieder vele duizenden volgers, waren besmet en verspreidden balken.

Het probleem deed zich alleen voor op de website van Twitter. Smartphones en speciale Twitterprogramma's hadden nergens last van en toonden alleen een vreemde code.

Twitter laat in een mededeling weten het probleem te hebben geconstateerd en bezig te zijn met een oplossing. Een zogenoemde patch, die het probleem moet verhelpen, moet op korte termijn volledig zijn uitgerold.

De balken lijken halverwege de middag te zijn verdwenen. Wel krijgen Twitteraars nu nog dezelfde vreemde codes te zien die al via Twitterapplicaties te zien waren.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
h20events.nl - voor de leukste bedrijfsuitjes
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS