VirusAlert.nl logo
  18 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Worm infecteert 30.000 computers in Iran
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
27 september 2010
Bron:
(c) 2010, Nu.nl
Bericht:

Een computerworm heeft in Iran 30.000 computers getroffen. Stuxnet, zoals de worm heet, is niet doorgedrongen in het systeem van de kerncentrale in Bushehr, zoals eerder wel werd gevreesd.

Dat maakte het hoofd van de technologieraad van het ministerie van Industrie, Mahmoud Liayi, zondag bekend.

''Dit virus heeft geen schade veroorzaakt aan de algemene systemen van de kerncentrale in Bushehr'', aldus Mahmoud Jafari, hoofd van het project in Bushehr. ''Alle computerprogramma's in de centrale werken normaal.''


Volgens hem zijn wel een aantal persoonlijke computers van medewerkers van de centrale getroffen door de worm.

Doelwit
Zeker 60 procent van de Stuxnet-infecties bevindt zich in Iran. Experts denken dan ook dat het land doelwit moet zijn geweest van degene die Stuxnet de wereld in heeft gestuurd. Liayi sprak van een ''elektronische oorlog tegen Iran'', gevoerd vanuit het Westen. Speciale teams proberen de worm van computers af te halen.

Stuxnet werd voor het eerst ontdekt in juni, is gecompliceerd en richt zich op Siemens software voor industriële computersystemen.

Computerwormen richten zich doorgaans op het verzamelen van informatie, maar Stuxnet nestelt zich in een systeem om van daaruit het programma opdrachten te geven of opnieuw te programmeren.

Brandstof
De centrale in Bushehr is nog niet operationeel. Het complex wordt momenteel van brandstof voorzien. Naar verwachting zal de kerncentrale over enkele weken gaan draaien.

Het Westen vreest dat Teheran probeert een atoomwapen te maken, maar Iran houdt vol dat het slechts gaat om vreedzame energievoorziening.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Skutsje huren? Ga naar skutsjerederij.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS