VirusAlert.nl logo
  16 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Facebook phishing bericht zorgt voor overlast
Rubriek:
Virussen
Datum:
4 november 2010
Bron:
(c) 2010, VirusAlert
Bericht:

G Data waarschuwt voor een phishingaanval die momenteel gaande is op Facebook. Leden van het sociale netwerk ontvangen hierbij een bericht in hun Facebook-inbox, dat afkomstig lijkt van Facebook Security.

Echter, het gaat hierbij om een zeer misleidende imitatie. De ontvanger wordt door de afzender verzocht om op een link te klikken. Op die locatie dient de ontvanger zijn naam, e-mailadres, wachtwoord en geboortedatum in te vullen. Zo wordt voorkomen dat zijn Facebook-account wordt gedeactiveerd. De reden dat de ontvanger het bericht krijgt, is volgens het bericht dat andere gebruikers hebben geklaagd over ongepast gedrag van de accounthouder.

Op het eerste gezicht lijkt er niets nieuws te zijn aan deze phishing scam. Pas als je zeer nauwkeurig kijkt, ontdek je dat de afzender niet Facebook Security is, maar "Facebooĸ Securiƚy". De afwijkende schrijfstijl zorgt ervoor dat het bericht kon worden verstuurd, ondanks het feit dat de profielnaam Facebook Security is gereserveerd voor Facebook zelf. Ontvangers valt het subtiele verschil nauwelijks op, waardoor zij gemakkelijk worden verleid om de boodschap te geloven en op de link te klikken.

De experts van het G Data SecurityLab vermoeden dat er al slachtoffers zijn van deze phishing-aanval, die behoort tot de categorie “homografische aanvallenâ€. Normaalgesproken gebruiken cybercriminelen deze methode om een valse domeinnaam echt te laten lijken, zoals in het voorbeeld http://www.exampled0main.com, waarin de letter ‘o’ is vervangen door een nul. De letter ‘o’ kan ook worden vervangen door een cyrillisch karakter, dat nog sterker lijkt op onze ‘o’, en dus bijna niet te herkennen is.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Op wintersport met het bedrijf? Een super bedrijfsuitje!
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS