VirusAlert.nl logo
  20 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
'Israël testte computerworm tegen Iran'
Rubriek:
Virussen
Datum:
17 januari 2011
Bron:
(c) 2011, VirusAlert
Bericht:

De Verenigde Staten en Israël hebben samen testen gedaan met de computerworm Stuxnet, die gericht leek om het Iraanse kernprogramma stil te leggen.

De proeven zijn uitgevoerd in de Israëlische installatie voor kernwapens Dimona, die vrijwel identiek is aan de Iraanse installatie in Natanz.

De krant New York Times heeft dat zondag onthuld. De test is een sterke aanwijzing dat de VS en Israël achter de worm zaten. De worm was gemaakt om de Iraanse kerncentrifuges te saboteren.
''Om te weten wat de worm doet, moet je de machines kennen'', zei een Amerikaanse expert tegen de New York Times. ''De reden dat de worm effectief was, komt omdat de Israëli's het hebben getest.''


Internetwapen

Het programma Stuxnet, dat wordt gezien als 's werelds meest ontwikkelde internetwapen, heeft naar verluidt vorig najaar een vijfde van de Iraanse computers voor het kernprogramma lamgelegd. President Mahmoud Ahmadinejad van Iran gaf in november toe dat er beperkte schade was.

Israël zei vorige week verheugd dat de Iraanse bouw van een atoombom is vertraagd tot 2015, onder meer wegens Stuxnet.


Anti-westers

Stuxnet richt zich op controlesystemen die zijn gemaakt door de Duitse fabrikant Siemens, die worden gebruikt in de Iraanse nucleaire faciliteiten.

De meeste infecties met de computerworm zijn ontdekt in Iran, wat erop duidde dat het was bedoeld om de kernfaciliteiten daar te verstoren. Israël en de VS zijn erg bang voor de komst van een atoombom in de republiek Iran, die sterk anti-westers is.


Verwoestende computerworm

De VS wil niet bevestigen dat het meewerkte aan de verwoestende computerworm. President Barack Obama’s chef strategie voor massavernietigingswapens, Gary Samore, ontweek recent een vraag over Stuxnet bij een conferentie over Iran.

Maar hij voegde er lachend aan toe: ''Ik ben blij te horen dat ze problemen hebben met hun faciliteiten. De VS en bondgenoten doen er alles aan om de problemen te vergroten.''

Israël was er eerder al van beschuldigd Iraanse kernwetenschappers te hebben gedood.

met dank aan NU.nl


Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
zeil- en bedrijfsuitje.nl voor de leukste groepsuitjes
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS