VirusAlert.nl logo
  17 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Intel bakt antivirus op de chip
Rubriek:
Virussen
Datum:
27 januari 2011
Bron:
(c) 2011, VirusAlert
Bericht:

Intel werkt aan een hardwarematige bescherming tegen zero day exploits. Zo kunnen computers zich in de toekomst beschermen tegen onbekende malware. De techniek moet nog dit jaar op de markt komen.

Onderzoekers van Intel werken momenteel aan een hardwarematige bescherming die alle zero day aanvallen op applicaties tegen moet houden. Dat vertelt Intel-cto Justin Rattner aan onze Amerikaanse zusteruitgave Computerworld. Volgens Rattner zal de nieuwe techniek van het chipbedrijf een enorme sprong voorwaarts betekenen in de techniek waarme apparaten zichzelf tegen malware kunnen beschermen.

Niet op basis van handtekeningen
Rattner vertelt dat de bescherming niet op basis van handtekeningen zal werken. Veel huidige bescherming tegen malware is wel op handtekeningen gebaseerd. Veel zero-day aanvallen zijn daarom nog succesvol. Dit zijn gloednieuwe exploits en worden daarom nog niet herkend door de klassieke bescherming tegen malware.

“Als de huidige anti-malware de aanval nog niet eerder gezien heeft dan gaat het er zo langs zonder dat je er iets van merktâ€, stelt de technische baas van Intel. “We hebben een nieuwe aanpak ontwikkeld die zelfs de meest schadelijke virussen stopt. Het stopt ook zero-day aanvallen. Zelfs als we iets nog nooit gezien hebben kunnen we het direct verbannenâ€.

Mogelijk met softwarecomponent
Rattner wilde nog niet veel loslaten over de techniek die Intel gaat gebruiken om malware aanvallen tegen te gaan. De cto van het chipbedrijf wilde alleen vertellen dat het om een hardwarematige bescherming gaat. Het is daarbij onduidelijk of de anti-malware van Intel ook een softwarecomponent krijgt.

Sinds Intel beveiligingsbedrijf McAfee overnam is er veel speculatie over de ontwikkeling van chips met beveiliging. De hoogste technische baas van Intel stelt tegenover Computerworld wel dat het chipbedrijf al aan de nieuwe technologie werkte voordat het in augustus vorig jaar McAfee overnam. McAfee is wel betrokken bij het project.

'Groot voordeel ten opzichte van AMD'
Dan Olds, analist bij de Gabriel Consulting Group zegt tegen Computerworld dat de technologie een belangrijke stap voorwaarts in de beveiliging van computers kan zijn: een grote overwinning in de oorlog tegen malware .

Als de malwaredetectie van Intel goed werkt kan het Intel volgens hem een belangrijke concurrentievoordeel ten opzichte van bijvoorbeeld AMD geven.

Overname goedgekeurd
De mededingingsautoriteit van de Europese Unie is woensdag akkoord gegaan met de overname van McAfee door Intel. Het bedrijf moet wel aan enkele voorwaarden voldoen. Zo mag het bijvoorbeeld geen beveiligingsfuncties in haar chips inbouwen die alleen met software van McAfee werken.
.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
met dank aan webwereld.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS