VirusAlert.nl logo
  17 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Israëlische generaal achter Stuxnetworm?
Rubriek:
Virussen
Datum:
16 februari 2011
Bron:
(c) 2011, VirusAlert
Bericht:

Een afzwaaiende Israelische generaal is mogelijk voor de Stuxnetworm verantwoordelijk geweest, die inmiddels deels door Anonymous online is gezet. Bij het afscheid van Generaal Gabi Ashkenazi werd een video met zijn successen getoond, waaronder twee geheime operaties. Het ging om een aanval op een Syrische kernreactor en de Stuxnetworm, zo meldt de Israëlische krant Haaretz.

Inmiddels is een aangepaste versie van de worm online te downloaden. Anonymous vond het exemplaar in de archieven van het gehackte beveiligingsbedrijf HBGary en plaatste die online.

Variant
Dave Aitel van beveiligingsbedrijf Immunity maakt zich weinig zorgen. De worm die nu online staat is niet te vergelijken met de versie die zeer vermoedelijk het Iraanse nucleaire programma ontregelde. "Dit is eigenlijk alleen een vertaling. HBGary pakte de worm uit het wild en vertaalde het naar een eenvoudiger te lezen formaat."

Aitel benadrukt dat Stuxnet nog steeds een risico is, en de binaire versie van de worm nog steeds eenvoudig te vinden is voor mensen die er kwaad mee willen uithalen. "De mensen die de binary zouden willen gebruiken, weten inmiddels wel waar ze die kunnen vinden." Andere experts waarschuwen nu steeds meer code van de worm online verschijnt, het slechts een kwestie van tijd is voordat allerlei varianten verschijnen.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
bron security.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS