VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Steeds minder spam in Nederlandse inbox
Rubriek:
Virussen
Datum:
2 maart 2011
Bron:
(c) 2011, VirusAlert
Bericht:

De hoeveelheid spam die in Nederlandse postvakken terechtkwam is het afgelopen jaar met bijna tien procent afgenomen. Was in februari 2010 nog 91,2% van al het e-mailverkeer spam, vorige maand was dit gedaald naar 82,2%, zo blijkt uit cijfers van Symantec. De gemiddelde hoeveelheid spam wereldwijd bedraagt nu 81,3%, wat ook minder is ten opzichte van vorig jaar toen het nog om 89,4% ging.

Adobe
Naast spam keek de beveiliger ook naar het aantal kwaadaardige bestanden en concludeerde dat PDF het favoriete bestandsformaat van aanvallers blijft. In 2009 gebruikte ongeveer 52,6 % van de doelgerichte aanvallen een PDF-bestand. In 2010 was dat al 65 %, een toename met 12,4 %. Deze maand was het wat minder, maar als de trend van afgelopen jaar zich doorzet, zal midden 2011 76% van de doelgerichte malware bestaan uit aanvallen op basis van PDF.

“Doelgerichte aanvallen aan de hand van PDF’s zullen allicht nog problematischer worden naarmate de malwareprogrammeurs de afleverings-, constructie- en verhullingstechnieken ervan verder ontwikkelen,†zegt analyst Paul Wood. Die lijkt daarmee voorbij te gaan aan de nieuwe sandbox van Adobe Reader, waar nog altijd geen werkende exploits voor ontdekt zijn.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
bron: security.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS