VirusAlert.nl logo
  19 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Security Essentials populairste virusscanner
Rubriek:
Virussen
Datum:
15 juni 2011
Bron:
(c) 2011, security.nl
Bericht:

De anti-virussoftware van Avast en AVG wordt het meest gebruikt, maar Microsoft Security Essentials is de populairste virusscanner, zo beweert onderzoeksbureau OPSWAT. Aan de hand van de gratis tools 'AppRemover' en 'Am I OESIS OK?' bracht de marktvorser het aandeel van de verschillende leveranciers in kaart. De top vier van grootste leveranciers wordt gedomineerd door gratis aanbieders.

Wereldwijd gezien hebben Avast en AVG elk 12,37% van de markt in handen. Avira (12,29%) en Microsoft (11,24%) zijn respectievelijk derde en vierde. Op de vijfde plek verschijnt ESET, dat op 9,98% van de 43.000 onderzochte systemen werd aangetroffen.

Security Essentials
Met name Microsoft kende sinds maart een explosieve groei en zag het aandeel bijna verdubbelen. Een mogelijke reden hiervoor is dat de virusscanner nu ook via Windows Update wordt aangeboden. Ook AVG en Avira zagen een lichte groei. Symantec en Avast moesten volgens OPSWAT het meeste inleveren.

Wordt er per product gekeken, dan is Security Essentials het populairst (10,66%), gevolgd door Avira AntiVir Personal (10,18%) en Avast! Free (8,66%). Het volledige rapport is via deze pagina te downloaden.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
h20events.nl voor de leukste bedrijfsuitjes
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS