VirusAlert.nl logo
  16 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
iTunes-lek jarenlang misbruikt door spionagesoftware
Rubriek:
Virussen
Datum:
25 november 2011
Bron:
(c) 2011, VirusAlert
Bericht:

Een groot lek in iTunes (voor Windows) dat onlangs na drie jaar gedicht werd, is actief misbruikt. Onder meer in Duitsland en Egypte zijn burgers 'afgeluisterd'.

Dat schrijft Webwereld vrijdag op basis een verklaring van het beveiligingsbedrijf Krebson Security.

Het programma FinFisher, een Trojanvirus, maakte misbruik van het lek door zichzelf voor te doen als een update voor iTunes. Het bestaan van deze Trojan werd in maart 2011 al b
Toch werd de kwetsbaarheid pas onlangs opgelost en kon FinFisher dus maanden of zelfs jaren misbruik maken van het lek in de populaire software van Apple. Overigens maakte de Trojan ook misbruik van gaten in Winzip, Java, Openoffice en Notepad++.

Security.nl meldde eerder deze week al dat FinFisher in Duitsland misbruik maakte van het lek in iTunes.


Overheid
Het programma is speciaal ontworpen voor overheden, aldus Webwereld. Zo zou het computergedrag van inwoners in de gaten kunnen worden gehouden. Bij een bestorming van het hoofdkwartier van de Egyptische geheime dienst door opstandelingen werden al offertes aangetroffen voor de aankoop van FinFisher.

In dat land zijn dus in ieder geval inwoners afgeluisterd. Of en welke landen nog meer gebruik hebben gemaakt van het programma is niet bekend.

Apple liet bij het dichten van het lek weten dat alleen Windows-pc’s gevaar hebben gelopen omdat de neppe update zich via de browser aanbiedt en bij de Mac iTunes alleen via de updatedienst van Apple geüpdate kan worden.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
bron nu.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS