VirusAlert.nl logo
  19 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Privegegevens 315.000 Nederlanders gelekt
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
13 januari 2012
Bron:
(c) 2012, VirusAlert
Bericht:

Aanvallers hebben de websites Beauty.nl en Recreatief.nl gehackt en de privegegevens 315.000 gebruikers gelekt, en wederom staan er tientallen e-mailadressen, adresgegevens en namen van Nederlandse ambtenaren en Kamerleden tussen, zo ontdekte Security.nl. Het gaat verder om namen, telefoonnummers, adresgegevens, geboortedata, wachtwoord-hashes en e-mailadressen. De tijd is gekomen om voor de lulz [sic] wat sappige Hollandse informatie te lekken, aldus de tekst op Pastebin.com.

E-mailadressen
Het gaat om 85.000 e-mailadressen die bij Beauty.nl waren geregistreerd en 230.000 e-mailadressen van gebruikers van Recreatief.nl. Tevens plaatsten de aanvallers 27.000 wachtwoord-hashes van Recreatief.nl-gebruikers online. Ook werd de login van de Beauty.nl FTP-server achterhaald en het IP-adres en inloggegevens van "stedentrip_site", waar nog eens 82 databases met meer dan 200.000 adressen te vinden zouden zijn.

"Je ziet dat de meeste databases Wordpress installaties zijn", aldus de aanvallers, die tevens de inloggegevens vermelden. Via de gegevens is in te loggen op relaxbon.nl, zakelijk.nl, health.nl, personeelsvereniging.nl en andere websites. De aankondiging van het lek wordt afgesloten met een oproep tegen censuur, SOPA en Stichting Brein.

Overheid
Security.nl analyseerde de gelekte bestanden en ontdekte in het bestand met de 27.000 wachtwoorden, e-mailadressen en gebruikers van Recreatief.nl 26 e-mailadressen van werknemers van het ministerie van Defensie. Zo te zien mogen defensiemedewerkers hun zakelijke e-mailadressen voor reactieve websites gebruiken. Dit soort informatie is echter prima toe te passen voor een op maat gemaakte spear-phishingaanval. Ook werden e-mailadressen van het ministerie van Economische Zaken en Verkeer en Waterstaat gelekt.

In de de gehackte nieuwsbrief database van Beauty.nl staan adresgegevens, namen en e-mailadressen van zo'n 95 defensiemedewerkers en vijf ambtenaren van Economische Zaken.

Tweede Kamer
Ook Kamerleden waren bij de gehackte websites geregistreerd. Het gaat om zo'n twaalf @tweedekamer.nl adressen. Onder andere van CDA-Fractielid Daniëlle Koster en PVV-Kamerlid Hero Brinkman. Van Brinkman staan ook zijn privé e-mailadres en adresgegevens in het bestand vermeld.

Journalisten
De lijst bevat naast veel Hotmail- en Gmail-adressen ook de e-mailadressen van allerlei organisaties, bedrijven, instellingen en kranten. Zo staan er verschillende e-mailadressen van werknemers van de Telegraaf, NRC en Parool tussen, maar zijn ook de ABN Amro en Rabobank vertegenwoordigd.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
bron: security.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS