VirusAlert.nl logo
  16 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Nederlandse hacker onthult open SCADA-systemen
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
20 januari 2012
Bron:
(c) 2012, Security.nl
Bericht:

Een Nederlandse hacker heeft een lijst van SCADA-systemen gepubliceerd die open en bloot aan het internet hangen. Het gaat onder andere om een sporthal in Spijkenisse.

De hacker had eerder al Webwereld over de sporthal ingelicht, maar er zijn nog veel meer systemen die aan het internet hangen, terwijl dit niet nodig is. "De meeste SCADA-systemen hoeven geen webinterface te hebben. Aangezien het er teveel zijn, kies ik voor full-disclosure." Op deze manier zouden de eigenaren van de systemen moeten worden gewaarschuwd.

De openstaande systemen werden via ShodanHQ en Google gevonden, door op ":|slot:/" te zoeken. Shodan is een zoekmachine die "online apparaten" op het internet vindt, zoals webcams, routers, maar ook energiecentrales en windturbines, aldus de ontwikkelaars. Op de op Pastebin.com gepubliceerde lijst zijn tal van instellingen en organisaties in de Verenigde Staten en Australië te vinden, waaronder een openbare bibliotheek in het Amerikaanse Grosse Pointe Woods en een hotel in Richmond.

Terrorist
De hacker wilde zijn ontdekking naar eigen zeggen met het net opgerichte Nationaal Cyber Security Centrum coördineren, maar vond daar geen gehoor. "Ze zijn niet open genoeg en vertelden me niet wat ze met mijn informatie gingen doen en wie er met de eer zou strijken."

Het geheimhouden van de SCADA-systemen is ook geen oplossing, zo merkt de hacker op, die niet alle IP-adressen onderzocht, uit angst dat hij als terrorist zou worden beschouwd.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Met dank aan Security.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS