VirusAlert.nl logo
  17 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Hackers eisten $50.000 van Symantec voor code
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
7 februari 2012
Bron:
(c) 2012, VirusAlert
Bericht:

De cybercriminelen die in 2006 de broncodes van diverse beveiligingsproducten van Symantec in handen kregen, wilden geld zien van het bedrijf. De hackers eisten via e-mail $50.000 van Symantec.
De cybercriminelen dachten in onderhandeling te zijn met een medewerker van Symantec over de overdracht van het geld. Symantec had echter een opsporingsinstantie ingelicht die zich via de e-mail voordeed als een Symantec werknemer.

“De communicatie met de mens(en) die het geld eiste(n) van Symantec maakte deel uit van het gerechtelijk onderzoekâ€, aldus woordvoerder Cris Paden die er aan toevoegt dat er geen geld betaald is aan de hackers.
Symantec heeft eerder dit jaar bevestigd dat een hacker in bezit is van broncode van zijn producten. De hacker, onderdeel van de groep Lords of Dharmaraja die gelieerd is aan Anonymous, kreeg de code in 2006 in handen.

De hacker die zich bekend heeft gemaakt onder de naam YamaTough zou afkomstig zijn uit Mumbai, India. Hij heeft de e-mailconversatie met Symantec online gezet.

Symantec heeft begin deze maand toegegeven dat in 2006 de broncodes voor Norton Antivirus Corporate Edition, Norton Internet Security, Norton SystemWorks (Norton Utilities en Norton GoBack) en pcAnywhere zijn gestolen. Volgens het bedrijf zijn de getroffen producten, met uitzondering van pcAnywhere, sinds 2007 zo gewijzigd dat klanten geen risico lopen zolang ze de meest recente versies gebruiken.
Inmiddels heeft Symantec een update uitgebracht voor pcAnywhere waardoor de meest recente versie van dit beheerprogramma ook weer veilig gebruikt kan worden.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
website Symantec
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS