VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Adobe laat Flash voor Linux vallen
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
23 februari 2012
Bron:
(c) 2012, VirusAlert
Bericht:

Adobe schrapt zijn eigen Flash-software voor Linux. Het laat de plug-in nu over aan Google, die Flash zelf in zijn webbrowser Chrome heeft geïntegreerd.

Linux-gebruikers die Flash-video willen zien of Flash-apps willen gebruiken, moeten dus overstappen op Chrome. Adobe's eigen download is binnenkort niet meer beschikbaar voor browsers op Linux. De Flash-maker stapt voor het open source-besturingssysteem namelijk af van de aloude plug-in architectuur.

Vanaf volgende versie
Voor andere besturingssystemen houdt Adobe nog wel zijn plug-in voor Flash-content aan, meldt het in een blogpost. Het schrappen van Flash als losse plug-in voor Linux gebeurt na de aankomende versie 11.2. Het is niet bekend wanneer die uitkomt. Adobe belooft nog wel security-patches voor Flash 11.2 op Linux, voor de komende vijf jaar.

De huidige Flash-versie is 11.1, zowel voor browsers op Windows, Linux en Mac OS X (Snow Leopard en Lion) als voor Chrome. Adobe's AIR-platform om Flash buiten de browser te draaien, is alleen te downloaden voor Windows en Mac OS X.

De automatisch bijgewerkte webbrowser van Google heeft al geruime tijd Flash zelf ingebouwd. Patches voor die Adobe-software verschijnen vaak eerder in Chrome dan als losse update voor andere browsers.

Pepper-api
Voor Linux schrapt Adobe nu de op zichzelf staande plug-in, ten gunste van het samen met Google ontwikkelde Pepper-platform. Dit is een platformonafhankelijke api (application program interface) die tussen de plug-in en de browser inzit om verschillen qua browsers en besturingssystemen te verbergen.

Google werkt hier al sinds juni 2010 aan. Officieel is de Pepper-api nog een experimentele functie van Chrome en de open source-kern daarvan (Chromium). Google voert de Pepper-uitvoering van Flash later dit jaar door, laat Adobe weten.

Firefox niet
Firefox-maker Mozilla is niet van plan Pepper te omarmen. Dat heeft de open source-stichting anderhalf jaar geleden al verklaard. Mozilla's wiki over deze api vermeldt nu nog altijd dat Mozilla niet is geïnteresseerd en dat het niet aan Pepper werkt. Linux-gebruikers die Flash willen, zijn dus aangewezen op Chrome of een Chromium-variant.

Update:
Toegevoegd dat Linux-gebruikers voor Flash ook niet hun toevlucht kunnen zoeken in Adobe AIR, het platform om Flash-content buiten een browser te draaien.

bron: webwereld.nl

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
CleanFresh.nl - Levert de Dyson Airblade en Mitsubishi Jettowel, ideaal voor bedrijven
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS