VirusAlert.nl logo
  16 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Politie arresteert verdachte KPN-hack
Rubriek:
Virussen
Datum:
26 maart 2012
Bron:
(c) 2012, VirusAlert
Bericht:

De recherche heeft een 17-jarige jongen uit Barendrecht opgepakt die mogelijk verantwoordelijk is voor het hacken van het klantenbestand van KPN in januari van dit jaar. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

De jongen is vorige week dinsdag thuis aangehouden door het Team High Tech Crime van de recherche. Op internet maakte hij gebruik van diverse aliassen, waaronder 'Xs', 'Yoshioka' en 'Yui'. In een chatkanaal zou hij tegen Koreaanse studenten hebben opgeschept over zijn virtuele kraak.
Vermoedelijk heeft de jongen ook toegang gehad tot de computers van de Tokohu Universiteit in Japan, de universiteit van Trondheim in Noorwegen en de Korea Advanced Institute of Science and Technology.

Bij KPN wist hij vermoedelijk toegang tot de database te krijgen door een beveiligingslek. Vervolgens plaatste hij schadelijke software, waardoor het systeem beschadigd raakte.
De recherche heeft beslag gelegd op een versleutelde computer, twee laptops en gegevensdragers, zoals externe harde schijven, usb-sticks en dvd's.
De politie in Australië heeft vorige week een 16-jarige hacker aangehouden die in contact stond met de Nederlandse verdachte. Hiervoor heeft het Team High Tech Crime samengewerkt met de Australian Federal Police.

bron: Telegraaf.nl

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
CleanFresh.nl - handendrogen 2.0
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS