VirusAlert.nl logo
  16 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Helft malware belt binnen 60 seconden naar huis
Rubriek:
Virussen
Datum:
2 mei 2012
Bron:
(c) 2012, VirusAlert
Bericht:

Bijna de helft van alle malware belt binnen 60 seconden na het infecteren van de computer naar huis, wat volgens onderzoekers aantoont dat bedrijven beter hun netwerken moeten monitoren. De communicatie van besmette systemen verschilt dusdanig van legitiem verkeer, dat bedrijven aan de hand hiervan nauwkeurige geïnfecteerde computers in het netwerk kunnen vinden. Dat lieten Websense onderzoekers Stephan Chenette en Armin Buescher tijdens de SOURCE Boston beveiligingsconferentie weten.

Ze namen een willekeurige verzameling van 200.000 malware-exemplaren en brachten vervolgens het gedrag in kaart, waaronder de manier waarop de malware over het netwerk communiceert. De meeste malware maakt verbinding met een Command & Control-server met het verzoek om opdrachten, of er worden vertrouwelijke gegevens, zoals intellectueel eigendom, naar buiten gestuurd.

Virusscanner
Uit de analyse bleek dat 46% van de malware binnen een minuut na de infectie contact met de aanvallers opneemt. Een ander voordeel om het netwerkverkeer te monitoren is dat malwaremakers vaker de malware aanpassen, dan de manier waarop de malware naar buiten communiceert.

Verder ontdekten de onderzoekers dat een kwart van de malware die wel aan de hand van het netwerkgedrag werd ontdekt, door geen enkele virusscanner werd gedetecteerd.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS