VirusAlert.nl logo
  24 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Iran doelwit spionagevirus
Rubriek:
Virussen
Datum:
30 mei 2012
Bron:
(c) 2012, VirusAlert
Bericht:

Een ongekend destructief computervirus voert aanvallen uit op landen, vooral op Iran. 'Flame' is veel groter en complexer dan de tot nu toe bekende virussen. Dat hebben organisaties die zijn gespecialiseerd in het beveiligen van computers, laten weten.

Het Flamevirus is mogelijk meer dan 2 jaar oud. De 'meesterspion' kan behalve gegevens stelen ook computers bedienen en zo microfoons aanzetten en cameraatjes inschakelen. Orla Cox van virusbestrijder Symantec vermoedt dat een regering achter de code van Flame zit . ′Het is professioneel opgesteld  en er moeten veel middelen en mensen bij betrokken zijn, zei ze tegen CNN.

Flame zou op dit moment zijn binnengedrongen in computersystemen in Iran, Egypte, Israël, de Palestijnse gebieden, Libanon, Saudi-Arabië, Sudan en Syrië. De code van Flame zou deels overeenkomen met het virus dat in april het Iraanse ministerie van Olie aanviel.

Iran beweert dat het al een programma tegen Flame heeft gemaakt. De antivirussoftware ′is vanaf vandaag beschikbaar voor organisaties en bedrijven die hem willen , liet de cyberveiligheidsdienst van de Iraanse overheid dinsdag weten.

Volgens virusbestrijder Kaspersky is Flame 20 keer zo groot en ingewikkeld als Stuxnet. Die worm, die in 2010 werd ontdekt, voerde aanvallen uit op computersystemen van Iraanse nucleaire projecten. Flame betekent daarom een nieuwe fase in de cyberoorlog, aldus Kaspersky.

Wie achter Flame zit is niet bekend. Bij aanvallen op Iran gaat de verdenking vaak uit naar aartsvijand Israël, maar de Joodse staat geeft niets toe. Minister Moshe Yaalon van Strategische Zaken zegt wel dat ′het redelijk is dat wie Iran als een grote bedreiging ziet, verschillende maatregelen neemt, zoals deze, om te dwarsbomen .


Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
H2Oevents - voor uitjes met een nat karakter
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS