VirusAlert.nl logo
  19 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Cybercrime-website blijkt FBI-lokaas
Rubriek:
Virussen
Datum:
27 juni 2012
Bron:
(c) 2012, VirusAlert
Bericht:

De FBI heeft tijdens een een grootschalige operatie 24 cybercriminelen aangehouden die gestolen creditcardgegevens verhandelden. De Amerikaanse opsporingsdienst werkte met opsporingsdiensten uit zeven andere landen samen om 24 personen te arresteren. Daarnaast zijn er nog aanhoudingsbevelen voor 33 andere personen uitgegeven. Operatie 'Card Shop' was gericht op criminelen die gestolen creditcardgegevens verhandelden. Om de criminelen te lokken lanceerde de FBI twee jaar geleden een 'carding forum' genaamd 'Carder Profit'. Carding is de benaming voor het verhandelen van gestolen creditcardgegevens.

Via de website kon de FBI de IP-adressen en e-mailadressen van de vermeende creditcarddieven verzamelen. Daarbij gebruikte de opsporingsdienst ook tactieken die andere carding fora gebruiken, zoals het werken met aanbevelingen of het betalen voor registratie. De undercover operatie eindigde in mei 2012 toen de website uit de lucht werd gehaald.

Naast het in grote schaal verhandelen van creditcardgegevens, werd ook malware uitgewisseld. Waaronder malware die toegang tot webcams gaf. Door het optreden van de FBI konden 411.000 creditcardhouders worden gewaarschuwd dat hun gegevens waren gecompromitteerd en zou een schade van 165 miljoen zijn voorkomen, aldus de FBI in een persverklaring.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
bron: security.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS