VirusAlert.nl logo
  19 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Gemeente Weert plat door computervirus
Rubriek:
Virussen
Datum:
8 augustus 2012
Bron:
(c) 2012, VirusAlert
Bericht:

De Limburgse gemeente Weert ligt woensdag plat door een computervirus. Als gevolg daarvan ligt de dienstverlening aan burgers grotendeels stil.

Zo kunnen er geen nieuwe paspoorten worden afgehaald, zei een woordvoerster van de gemeente.
Het virus werd dinsdag ontdekt. Weert waarschuwt mensen die sinds dinsdag mail van de gemeente hebben gekregen om een eventueel toegevoegd bestand niet te openen. Het bestand kan besmet zijn.

Sasfis
Volgens de gemeente gaat het om een variant van het virus Sasfis. Dat is een familie van virussen die veel op elkaar lijken. De versie van het virus dat het digitale systeem van de gemeente Weert besmet heeft werd niet herkend door de virusscanner.
''Deze variant was ook bij de organisatie die onze virusscanner levert niet bekend en verspreidt zich heel snel van het ene naar het andere bestand'', aldus een woordvoerder van de gemeente.
Getroffen zijn niet alleen het stadhuis, maar ook de gemeentewerf en de dependance in kerkdorp Stramproy. Hoe lang de storing gaat duren kan de gemeente niet zeggen. De internetpagina van de gemeente is wel gewoon toegankelijk. Wie verder nog informatie wil van de gemeente moet dit op de ouderwetse manier doen: bellen of de balie bezoeken.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
bron: www.nu.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS