VirusAlert.nl logo
  18 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Virus voor slimme televisie serieus risico
Rubriek:
Virussen
Datum:
29 augustus 2012
Bron:
(c) 2012, VirusAlert
Bericht:

Een botnet van televisies kan op zeer korte termijn werkelijkheid worden, zo waarschuwt Eddy Willems van G Data. Het gaat dan om 'slimme televisies', waarbij een computer is geïntegreerd. "Smart-TV’s worden en zijn voor een deel nu al, de thuiscomputers van de 21e eeuw", merkt Willems op. Gebruikers surfen het internet met hun televisie met internettoegang, installeren apps of video-telefoonapplicaties.

"Als cybercriminelen erin slagen om malware op deze systemen te krijgen, kunnen zij daar veel baat bij hebben: van het spioneren in de woonkamer met de ingebouwde webcam, tot integratie in een botnet", alles is volgens Willems mogelijk. "Internettelevisie biedt een nieuw medium aan cybercriminelen."

Botnet
Hij voegt hieraan toe dat als de tv's met malware besmet raken, de consequenties enorm kunnen zijn. "In de toekomst kunnen smart-TV’s worden ingezet voor DDoS-aanvallen op bedrijven, industriële installaties of voor het hacken van wachtwoorden." Willems vermoedt dat malwaremakers al gebruik maken van de gratis verkrijgbare software-ontwikkelingspakketten van de televisiefabrikanten om de mogelijkheden voor aanvallen te bestuderen.

"We verwachten de eerste ‘proof of concept’-aanvallen op korte termijn te zien verschijnen." Gebruikers van slimme televisies zijn interessant omdat het ook om mensen gaat die nooit eerder een pc hebben gehad.

"En nu wellicht voor het eerst echt in aanraking met internet komen." Verder noemt Willems de televisies een goede 'botnetpartner', aangezien de processoren van smart-TV’s over veel rekenkracht beschikken.

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Met dank aan Security.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS