VirusAlert.nl logo
  17 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Computerworm infecteert Skype-gebruikers
Rubriek:
Virussen
Datum:
12 oktober 2012
Bron:
(c) 2012, VirusAlert
Bericht:

Een nieuwe computerworm teistert gebruikers van internetbelsoftware Skype. Het stuk malware heeft als doel om computers te 'gijzelen'.

Gebruikers krijgen van andere Skype-leden een priveboodschap met een link. Als zij op deze link klikken, wordt de worm geinstalleerd en is de pc onbruikbaar. De enige manier om dan nog toegang te krijgen tot de computer, is door een bepaald bedrag aan 'losgeld' te betalen.

Ondertussen logt de worm in onder de Skype-naam van de eigenaar van de pc en begint de kwaadaardige link aan iedereen in de contactenlijst te versturen. Volgens beveiligingsbedrijf Sophos is de worm een variatie op de bekende Dorkbot-worm die eerder de ronde deed op sociale netwerken als Twitter en Facebook.

De ontwikkelaar van Skype heeft laten weten bezig te zijn met een oplossing voor dit beveiligingsprobleem. Het bedrijf, inmiddels onderdeel van softwaregigant Microsoft, adviseert gebruikers om altijd de nieuwste versie van het programma te gebruiken. Daarnaast wordt aangeraden om nooit op verdachte links te klikken, ook niet als ze afkomstig zijn van een bekende.

Met dank aan Telegraaf.nl

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Droge handen in 10 sec. Ontdek het nieuwe handendrogen, www.cleanfresh.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS