VirusAlert.nl logo
  17 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Steeds meer oplichting via nep-webwinkels
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
21 november 2012
Bron:
(c) 2012, VirusAlert
Bericht:

Het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting (LMIO) ziet een sterke toename van het aantal aangiften tegen nep-webshops.
In de afgelopen twee jaar gaven 81.000 mensen online een melding van eventuele oplichting door bij het LMIO (via http://mijnpolitie.nl) Hiervan werden er 36.000 daadwerkelijk onderzocht wat weer resulteerde in 320 politie-onderzoeken.

Webwinkels met aanbiedingen; ‘te mooi om waar te zijn’ moeten door de bezoekers wantrouwend worden bekeken is het advies.
De webwinkels zien er aan de buitenkant goed uit, en zijn vaak ook voorzien van waarborgen en merk-afbeeldigen, maar dit is allemaal onderdeel van de oplichting.

Heeft u twijfels bij een webwinkel?
Kijk kan op bijvoorbeeld mijnpolitie.nl of de webwinkel hier bekend is en check ook de betrouwbaarheid via bijvoorbeeld Thuiswinkel Waarborg op thuiswinkel.org.

Advies van VirsuAlert.nl
Gebruik (ook) Google of een andere zoekmachine en voer hier de naam van de webwinkel in. Zoek daarbij ook op de domeinnaam en lees in de resultaten van de zoekmachine wat er al bekend is over de betreffende webwinkel. Zijn er reviews van klanten, bestaat de site al lang?
Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Bespaar op de kosten van uw sanitiaire ruimte! Eenvoudig en hygienisch
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS