VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Cyberbedreigingen binnen twee jaar grootste risicofactor voor bedrijven
Rubriek:
Fabrikanten
Datum:
3 december 2012
Bron:
(c) 2012, VirusAlert
Bericht:

Cyberbedreigingen zullen binnen twee jaar het grootste risico voor bedrijven zijn. Deze bedreigingen worden momenteel al als tweede grote risicofactor na economische onzekerheid beschouwd. Toch is een alarmerende 41% van de ondernemingen hier niet op voorbereid.

Deze opmerkelijke conclusies zijn gebaseerd op de uitkomsten van een wereldwijd onderzoek onder IT-specialisten door B2B International. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Kaspersky Lab, toonaangevend ontwikkelaar van oplossingen voor content- en netwerkbeveiliging.

Een nadere beschouwing van de onderzoeksresultaten maakt het beeld er niet beter op. Zo zijn diefstal van intellectueel eigendom, fraude en bedrijfsspionage belangrijke IT-veiligheidsrisico’s waar bedrijven zich ook zorgen over maken. Cyberaanvallen zijn tegenwoordig het geijkte middel voor deze criminele activiteiten. Ook hiertegen blijken organisaties onvoldoende beschermd. 48% van de geïnterviewde IT-specialisten geeft bijvoorbeeld aan dat de beveiliging tegen online diefstal van intellectueel eigendom in hun onderneming te wensen over laat. Niet minder dan 51% zegt machteloos te staan tegen serieuze pogingen tot cyberbedrijfsspionage.

Gerichte cyberaanvallen grote kopzorg

Gerichte cyberaanvallen zijn een grote kopzorg voor bedrijven. 52% van de deelnemers van het onderzoek is overtuigd dat dit soort aanvallen steeds vaker zal plaatsvinden. 33% verwacht dat zijn onderneming er vroeg of laat het slachtoffer van zal worden. Het is dus hoog tijd dat organisaties hun infrastructuur beveiligen tegen gerichte pogingen om data te stelen of sabotage te plegen. Maar ook de kennis van IT-specialisten is voor verbetering vatbaar. 31% van de ondervraagden is bijvoorbeeld niet op de hoogte van de laatste ‘Trojaanse paarden’ en weet niet hoe gerichte aanvallen precies worden uitgevoerd. Slechts 27% heeft van het moderne cyberwapen Stuxnet gehoord en een schamele 13% weet dat Duqu een Trojaans paard is waarmee gericht confidentiële informatie wordt gestolen.


Beveiliging en bewustheid risico’s verbeteren

“Het is van het grootste belang dat bedrijven hun servers, werkstations, mobiele en andere apparatuur beveiligen tegen cyberaanvallen. Daarnaast zullen ze moeten investeren in de kennis van hun IT-specialisten en hun medewerkers moeten trainen op het gebied van computerbeveiliging. De bewustheid van risico’s en hoe je daarmee omgaat, is essentieel in de strijd tegen cyberdreigingen. Ook het volgen en borgen van een systematisch beveiligingsbeleid helpt ondernemingen om zich te beschermen tegen risicovolle activiteiten van hun medewerkersâ€, aldus Martijn van Lom, General Manager Kaspersky Lab Benelux & Nordic.

De oplossingen van Kaspersky Lab helpen organisaties om zich op allerlei manieren te weren tegen cyberbedreigingen. Meer informatie en praktische voorbeelden vindt u op http://www.kaspersky.com/nl/beready.

Download hier het hele rapport (pdf)

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Bespaar tot wel 90% op de kosten van handendrogen in uw bedrijf
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS