VirusAlert.nl logo
  18 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
NVWA waarschuwt voor www.rijksoverheidtoezicht.nl
Rubriek:
Hackers en Incidenten
Datum:
3 december 2012
Bron:
(c) 2012, VirusAlert
Bericht:

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt het bedrijfsleven voor valse emails die zijn ondertekend met 'Rijksoverheidtoezicht, de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit'.

Eind vorige maand heeft een bedrijf een mail ontvangen waarin gewaarschuwd werd de verkoop van bepaalde producten te staken. Anders zou het bedrijf een boete van € 450.000 krijgen. De mail was ondertekend door iemand die zich uitgaf als jurist van de NVWA. De waarschuwing was ondertekend met 'Rijksoverheidtoezicht, de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit' en was voorzien van het Rijkslogo.

Via de site www.rijksoverheidtoezicht.nl kregen bezoekers een kloon van de site van de NVWA te zien. De site rijksoverheidtoezicht.nl is inmiddels niet meer beschikbaar op internet, het mailadres nog wel. Het risico hiervan is dat meer bedrijven slachtoffer kunnen worden van het oneigenlijk gebruik van de naam NVWA.

De NVWA heeft vandaag aangifte gedaan bij de politie in Utrecht. Mensen die een mail van de site rijksoverheidtoezicht.nl hebben ontvangen kunnen zich melden bij de politie. Officiële waarschuwingen worden door de NVWA altijd per brief gedaan, en nooit met dit soort mails.


Meer informatie
Consumenten en bedrijven kunnen contact opnemen met het Klantcontactcentrum van de NVWA tel. 0800 04 88 of bericht op website Nederlandse Voedsel- en warenautoriteit


Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
Bespaar tot wel 90% op de kosten van handendrogen in uw bedrijf
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS