VirusAlert.nl logo
  23 februari 2019 Blog | Virusscanner vergelijken | nieuwsbrieven | alerts | links | faqs | partners | adverteren | contact
Titel:
Symantec: anti-virus alleen niet genoeg
Rubriek:
Virussen
Datum:
3 januari 2013
Bron:
(c) 2013, VirusAlert
Bericht:

Het gebruik van alleen een virusscanner is niet meer voldoende om computers te beschermen, aldus anti-virusbedrijf Symantec. "Niemand zegt dat anti-virus genoeg is", zegt Symantec topman Kevin Haley tegenover de New York Times. De krant schreef een artikel over het onderzoek van Imperva naar de effectiviteit van virusscanners, dat al in november van vorig jaar verscheen.

"Bestaande methodologieën waarmee we ons beschermen hebben hun doeltreffendheid verloren", aldus Ted Schlein van venture capital-investeerder Kleiner Perkins Caufield & Byers. “Dit onderzoek laat dat gewoon weer zien. Maar het gehele concept van het detecteren van wat slecht is, is een fout concept."

Gedragsanalyse
Volgens Haley spelen nieuwe technologieën, zoals gedragsanalyse, een belangrijke rol bij het detecteren van malware. Er wordt dan naar allerlei eigenschappen van een bestand gekeken, zoals de datum dat het gemaakt is en of iemand anders het al eens geïnstalleerd heeft.

"In meer dan tweederde van de gevallen wordt malware door één van deze andere technologieën ontdekt", merkt Haley op. Hij krijgt bijval van IDC-analist Phil Hochmuth. "De traditionele op virusdefinities-gebaseerde methoden voor het detecteren van malware kunnen het niet meer bijbenen."

Reactie plaatsen, log dan hier in
Link:
met dank aan security.nl
Advertentie:


 Reacties op dit bericht:
Er zijn nog geen reacties.

 Uw reactie:
U bent niet ingelogd dus kunt niet reageren op dit bericht.


© 2001-2019 VirusAlert.nl. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer/Privacy Virusalert is wordt doorontwikkeld door *Online Marketing Bureau - Springstof Marketing

Black Friday Nederland 2018

Wil je ook de beste electronica aanbiedingen tijdens black friday deals 2018? Neem dan een kijkje op blackfridaydeals.nu. Schrijf je vast in voor de nieuwsbrief zodat je niets misloopt op 23 november 2018!

RSS